Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasztet z mięsa z rosołu...
fot. pixabay.com

Z mięsa, które zostanie z rosołu, zrobisz pasztet i nie tylko. Poznaj 11 sposobów na wyśmienite dania zero waste

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu
Składniki:
- ok. 1 kg mięsa z rosołu
- ugotowane ( z rosołu) 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera
- cebula
- 4 jajka
- 6-8 łyżek bułki tartej
- przyprawy do smaku: po ok. 1 łyżeczce soli, pieprzu, tymianku, czosnku, szczypta gałki muszkatołowej

Mięso oddziel od kości i zmiel w maszynce na średnich oczkach. Zmiel także marchewkę, pietruszkę i seler. Cebulę podsmaż. W dużej misce połącz zmielone mięso, cebulę, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Wyrób dobrze najlepiej ręką. Przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą do pieczenia. Piecz w 180⁰C ok. 1 godzinę.

Zobacz również

Nowy skład Rady Gminy Grodziec. Zobacz zdjęcia i nazwiska radnych

Nowy skład Rady Gminy Grodziec. Zobacz zdjęcia i nazwiska radnych

Ostatni finał Pucharu Polski z udziałem Pogoni Szczecin. Łzy w Bydgoszczy [ZDJĘCIA]

Ostatni finał Pucharu Polski z udziałem Pogoni Szczecin. Łzy w Bydgoszczy [ZDJĘCIA]

Polecamy

Poseł z Zamościa liderem lubelskiej listy Trzeciej Drogi do europarlamentu

Poseł z Zamościa liderem lubelskiej listy Trzeciej Drogi do europarlamentu

Jaka inflacja w kwietniu 2024? „Ceny rosną pierwszy raz od roku"

Jaka inflacja w kwietniu 2024? „Ceny rosną pierwszy raz od roku"

Lawina w Tatrach tuż przed majówką! Do sieci trafiło wstrząsające nagranie

Lawina w Tatrach tuż przed majówką! Do sieci trafiło wstrząsające nagranie