MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Za nami dzień otwarty na Uniwersytecie Przyrodniczym. Zgromadził prawdziwe tłumy [ZOBACZ ZDJĘCIA]

Małgorzata Genca
Małgorzata Genca
Jeśli zainteresowanie dniem otwartym bezpośrednio przełoży się na liczbę rekrutujących się w tym roku studentów, to Uniwersytet Przyrodniczy nie ma się czego obawiać. W czwartek (30 marca) na kampusie pojawiły się prawdziwe tłumy, a czekało na nie aż 39 rozmaitych stanowisk.

Cała impreza zaczęła się koncertem chóru akademickiego, później zaś uczestnicy mogli wziąć udział w bezpłatnych wykładach przygotowujących do matury z geografii i matematyki. Na tych zainteresowanych już konkretnym kierunkiem czekały liczne stanowiska, gdzie można było znaleźć m. in.:

  • miniaturowy ogród oraz drzewko z zawieszonymi kwitnącymi roślinami cebulowymi
  • kompozycje ziołowe
  • wystawa surowców i ekstraktów
  • poradnictwo dietetyczne
  • akwaria
  • pokaz tworzenia kul do kąpieli czy świec zapachowych
  • quiz ze znajomości gatunków ryb występujących w naszych wodach
  • model konia naturalnych rozmiarów
  • stanowisko degustacyjne miodów pochodzących z pasieki uczelni
  • gra miejska

Jako gość specjalny na miejscu pojawił się lubelski szef kuchni Piotr Huszcz, który poprowadził pokaz oraz warsztaty połączone z degustacją regionalnych i tradycyjnych potraw z wykorzystaniem produktów lokalnych. Gwoździem kulinarnego programu były racuchy Marysi z sosem z miodu i pigwy i orzechami włoskimi.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Dom rodzinny Ponurego czeka na gości

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski