Młody pasjonat cukiernictwa jest absolwentem kraśnickiej zawodówki, gdzie ukończył gastronomię. Ma za sobą także kilka profesjonalnych kursów z cukiernictwa.
- Pierwszy tort zrobiłem na swoją osiemnastkę. Obecnie chętnie wykonuję je dla rodziny i znajomych - mówi Jakub.
Kraśniczanin przyznaje, że marzy o założeniu w przyszłości własnej pracowni tortów artystycznych.
Jakie torty są teraz modne?
Pięknie prezentują się torty zarówno z dekoracjami z kremu jak i misternie wykonanej dekoracji z masy cukrowej.
- Uczę się wykonywać figurki z masy cukrowej, jak np. tort z jednorożcem, jaki wykonałem jeszcze na kursie - mówi Jakub.
Bardzo ciekawym pomysłem jest udekorowanie tortu słodkościami, ciastkami lub ćwiartkami cytryny.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?