Gotuj z Kurierem. Jesienny kociołek (WIDEO)
Jesienny kociołek
Składniki:
1 laska kiełbasy zwyczajnej, kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub boczku, 1 mała cukinia, 3 papryki, 3 pomidory, 30 dag pieczarek, pół puszki kukurydzy, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka smalcu gęsiego, 2 łyżki przecieru pomidorowego, przyprawy: sól, pieprz, kolendra
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na smalcu. Papryki pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić. Warzywa dusić na małym ogniu. Pieczarki, jeśli są duże, należy obrać i pokroić w talarki, jeśli malutkie - wystarczy tylko pokroić. Wędlinę pokroić i podsmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i wszystko dodać do garnka. Na samym końcu dodać cukinię pokrojoną w kostkę ze skórą i odsączoną kukurydzę. Dusić do miękkości warzyw, doprawić przyprawami i przecierem. Podawać z pieczywem.