1 z 13
Następne
Gotuj z Kurierem: Przepisy naszych czytelników
Pieczeń czosnkowa z indyka
Składniki:
1 kg sznycli z indyka
3 główki czosnku
4 łyżki keczupu
bazylia lub tymianek
sól
pieprz
Wykonanie:
Czosnek obieramy i dzielimy na ząbki. Sznycle z indyka oprószamy solą, pieprzem i smarujemy cienko keczupem. Małą podłużną foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy w niej nieregularnie sznycle, przekładając ząbkami czosnku i oprószając ziołami, solą i pieprzem. Gdy mięso zapełni formę, zawijamy je ściśle w papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Pieczemy około 40 minut. Po tym czasie odwijamy papier, odkrywamy mięso i smarujemy je z wierzchu keczupem. Wstawiamy ponownie do piekarnika na około 20 minut. Smacznego !
Małgorzata Gutowska