Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pieczeń czosnkowa z indyka...

Gotuj z Kurierem: Przepisy naszych czytelników

Pieczeń czosnkowa z indyka

Składniki:

1 kg sznycli z indyka
3 główki czosnku
4 łyżki keczupu
bazylia lub tymianek
sól
pieprz

Wykonanie:

Czosnek obieramy i dzielimy na ząbki. Sznycle z indyka oprószamy solą, pieprzem i smarujemy cienko keczupem. Małą podłużną foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie układamy w niej nieregularnie sznycle, przekładając ząbkami czosnku i oprószając ziołami, solą i pieprzem. Gdy mięso zapełni formę, zawijamy je ściśle w papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Pieczemy około 40 minut. Po tym czasie odwijamy papier, odkrywamy mięso i smarujemy je z wierzchu keczupem. Wstawiamy ponownie do piekarnika na około 20 minut. Smacznego !

Małgorzata Gutowska

Zobacz również

Wypadek na A4. Jedna osoba trafiła do szpitala

Wypadek na A4. Jedna osoba trafiła do szpitala

Zobacz jak wyglądają "od kuchni" duże inwestycje, które sfinansowała Unia Europejska

Zobacz jak wyglądają "od kuchni" duże inwestycje, które sfinansowała Unia Europejska

Polecamy

Tragiczny wypadek. Nie żyje 42-letni kierowca, dwie osoby w szpitalu

Tragiczny wypadek. Nie żyje 42-letni kierowca, dwie osoby w szpitalu

Hiszpańskie media wiedzą w czym tkwi recepta na sukces? Chodzi o... koncentrację!

Hiszpańskie media wiedzą w czym tkwi recepta na sukces? Chodzi o... koncentrację!

Anna Lewandowska otwiera biznes. "Cały czas nie mogę w to uwierzyć''

Anna Lewandowska otwiera biznes. "Cały czas nie mogę w to uwierzyć''