Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną...
fot. 123rf.com/kabvisio

Jajecznica, królowa śniadań. Jakie błędy popełniamy najczęściej przy jej robieniu? Patenty mistrzów kuchni na idealną jajecznicę

Zbyt wysoka temperatura smażenia

Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną patelnię, podgrzewanie jej na wysokim ogniu. Wtedy powstają zbite, jajeczne grudy, które nieapetycznie wyglądają. Smażenie (a właściwie podgrzewanie) jajecznicy powinno zacząć się od zimnej patelni na małym palniku.

Zobacz również

Do Krakowa przylecieli samolotem rejsowym z Aten. Ich plan zupełnie się nie powiódł

Do Krakowa przylecieli samolotem rejsowym z Aten. Ich plan zupełnie się nie powiódł

Nie ma mocnych na Wieczystą. W końcu dopadła i tego rywala

Nie ma mocnych na Wieczystą. W końcu dopadła i tego rywala

Polecamy

Mając 1,5 promila wsiadł za kierownicę. Zatrzymał go inny kierowca

Mając 1,5 promila wsiadł za kierownicę. Zatrzymał go inny kierowca

Oburzenie prezesa MKOl. ''Decyzja World Athletics to brak solidarności''

Oburzenie prezesa MKOl. ''Decyzja World Athletics to brak solidarności''

Koniec marzeń Polki! Zespół wydał komunikat. Po pięciu etapach była ósma!

Koniec marzeń Polki! Zespół wydał komunikat. Po pięciu etapach była ósma!