MKTG SR - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Lato to czas w którym możemy eksperymentować kuliarnie. Do...
fot. archiwum Polska Press

Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]

Lato to czas w którym możemy eksperymentować kuliarnie. Do wyboru mamy wiele pysznych warzyw i owoców. Sprawdźcie nasze przepisy kuliarne na łatwe potrawy!

Krem ze szparagów

Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietanki kremówki, 5 łyżek płatków parmezanu, oliwa z oliwek, bazylia

Przygotowanie: Jeśli szparagi mają grube, twarde końce, odetnij je lub obierz. Gotuj je związane sznurkiem, „na stojąco” tak, by czubki wystawały nad powierzchnię wody. Miękkie szparagi pokrój, za pomocą blendera wymieszaj bulion ze śmietanką, 2 łyżkami parmezanu, bazylią i szparagami. Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Zobacz również

Wieczysta zakontraktowała piłkarza z ekstraklasy

Wieczysta zakontraktowała piłkarza z ekstraklasy

Zaginięcie Iwony Wieczorek. Detektywi komentują nowe ustalenia w sprawie

NOWE
Zaginięcie Iwony Wieczorek. Detektywi komentują nowe ustalenia w sprawie

Polecamy

Zielony budżet wchodzi na Kośminek. Przy ulicy Długiej powstanie skwer marzeń

Zielony budżet wchodzi na Kośminek. Przy ulicy Długiej powstanie skwer marzeń

Zamojska policjantka na podium w zawodach kolarskich

Zamojska policjantka na podium w zawodach kolarskich

Tajemnice Tureckiej Riwiery. Gdzie szukać niezwykłych żółwi Caretta?

NOWE
Tajemnice Tureckiej Riwiery. Gdzie szukać niezwykłych żółwi Caretta?