Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
[sc]Restauracja ZATAR: „Możemy powiedzieć jedno, chcemy i...
fot. unsplash.com/zdjęcie ilustracyjne

Lubelska gastronomia na skraju bankructwa. Właściciele lokali apelują o wsparcie finansowe. „Nóż na gardle”

[sc]Restauracja ZATAR: „Możemy powiedzieć jedno, chcemy i kochamy gotować dla was! To nasza największa pasja”[/sc]

Link do zrzutki https://zrzutka.pl/jxcnw2.

Ponad dwa lata temu na kulinarnej mapie Lublina pojawiła się przy ul. Solnej 4 mała, niekomercyjna restauracja oferująca jako jedna z pierwszych w naszym mieście, kuchnię Bliskiego Wschodu. To właśnie tam możemy posilić się pysznym hummusem, aromatycznymi daniami prosto z grilla czy wegetariańskimi potrawami, które pachną ziołami.

Menu restauracji adresowane jest przede wszystkim do wegetarian i wegan, ale mięsożercy również mogą zachwycić się i odkryć nowe smaczki.

W Zatarze można zjeść zarówno lunch, jak i brunch czyli weekendowe późne śniadanie. W bogatej ofercie znajdziemy wiele wyszukanych dań z kuchni Bliskiego Wschodu. Obok lahmacun pizzy, podawanej na placku lawasz, znajdziemy gyrosy, zapieksy z ogórem, arabskie wegetariańskie i dobrze doprawione mezze, szakszułe, doner, hummus, rozgrzewającą zupę „Harrira” czy fasole po marokańsku.

- Gastronomia w dzisiejszych czasach została rozłożona na łopatki. Lockdown zjada ją dużymi kęsami. Państwo trzyma nas na smyczy za długo bez sensownej pomocy, obiecując tylko pomoc której nie ma, a krwiopijcze korporacyjne firmy kurierskie nie mają skrupułów co do narzucanej prowizji za swoje usługi. Dają tylko namiastkę nadziei utargu – czytamy w opisie zbiórki.

[cyt color=#399ef0]- Prosimy o pomoc pokrycia obecnych i zaległych kosztów stałych jak prąd, energia, czynsz, wynajem lokalu i wielu innych – apeluje Łukasz Wójcik, założyciel i kucharz Zatar.[/cyt]

Do końca zbiórki pozostało 13 dni. Do pory udało się zebrać 401 zł, ale to tylko 4 proc. z podanej sumy, która pomogłaby przetrwać gastro kryzys.

[cyt color=#338ff7]- Gdy to wszystko kiedyś się skończy i otworzymy dla was drzwi, będziemy czuli się tak jak przy otwarciu pierwszy raz, czyli pełni radości, optymizmu, siły i motywacji - gotując dla was to co najlepsze – zapewnia właściciel.[/cyt]

Zobacz również

Niespotykane widoki w Krakowie. Fani Gwiezdnych Wojen opanowali Wawel

Niespotykane widoki w Krakowie. Fani Gwiezdnych Wojen opanowali Wawel

Wybuch gazu w Jastrzębiu-Zdroju. Ewakuowano 20 osób. Poszkodowany został 70-latek

Wybuch gazu w Jastrzębiu-Zdroju. Ewakuowano 20 osób. Poszkodowany został 70-latek

Polecamy

Ekwadorczyk Jhonatan Narvaez zwycięzcą pierwszego etapu wyścigu Giro d'Italia

Ekwadorczyk Jhonatan Narvaez zwycięzcą pierwszego etapu wyścigu Giro d'Italia

Michał Bryl i Bartosz Łosiak bez sukcesu w Brazylii. Porażka w meczu o ćwierćfinał

Michał Bryl i Bartosz Łosiak bez sukcesu w Brazylii. Porażka w meczu o ćwierćfinał

Adrian Meronk krok od milionów! Fura dolarów już czeka. Azjatyckie dołki Polaka

TYLKO U NAS
Adrian Meronk krok od milionów! Fura dolarów już czeka. Azjatyckie dołki Polaka