MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale...
fot. pixabay.com

Obierasz skórki owoców i warzyw? Wcale nie musisz tego robić! Zobacz rośliny, które z powodzeniem zjesz w całości

Bakłażan

Skórka tego warzywa jest jak najbardziej jadalna, ale dopiero po ugotowaniu lub upieczeniu. Panierowane plasterki bakłażana? Zostawiamy skórkę, nie tylko poprawi smak, ale pozwoli też zachować spójność smażonych plastrów. Faszerowany bakłażan? Również zostawiamy skórkę. Jedynie w przypadku dań, takich jak baba ganoush powinniśmy obrać bakłażany ze skórki.

Zobacz również

Dni Wałbrzycha 2024: Program, parkingi, atrakcje i wspaniały tort!

NOWE
Dni Wałbrzycha 2024: Program, parkingi, atrakcje i wspaniały tort!

Kolejne rozstanie w Lechu Poznań. "Na zawsze będziesz Lechitą"

Kolejne rozstanie w Lechu Poznań. "Na zawsze będziesz Lechitą"

Polecamy

Jaśmin czy jaśminowiec? Sprawdź, co naprawdę kwitnie w twoim ogrodzie

Jaśmin czy jaśminowiec? Sprawdź, co naprawdę kwitnie w twoim ogrodzie

Genialny trik na mrówki w doniczce! Wykurzysz owady na dobre i nie zabijesz kwiatów

Genialny trik na mrówki w doniczce! Wykurzysz owady na dobre i nie zabijesz kwiatów

Siedmiolatek przyniósł do szkoły granat. Dostał go... od ojca

Siedmiolatek przyniósł do szkoły granat. Dostał go... od ojca