Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z...
fot. 123rf/nadianb

Przechowywanie mąki. W worku? W papierowym opakowaniu? Te błędy popełniasz na co dzień. Zobacz, jak zachować trwałość produktu

Mąka nie może być narażona na ciepło

Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z młynu, ciężko przesypać ze względu na ilość. Dobrze umieścić ją w piwnicy lub spiżarni, w chłodnym i suchym miejscu. Produkt nie może być narażony na wilgoć, szczelne zamknięcie odpędzi też robaki. Podobnie w kuchni - małe ilości mąki wymagają zacienionej przestrzeni, bez styczności z ciepłem. Szafka, w której ląduje pojemnik, nie powinna stać blisko kaloryfera lub piekarnika.

Zobacz również

Koncert wiosennej harmonii 2024 w UKW w Bydgoszczy. Zdjęcia

Koncert wiosennej harmonii 2024 w UKW w Bydgoszczy. Zdjęcia

Najdroższy dom we Wrocławiu. Można go kupić za blisko 13 mln zł. Oto wnętrza!

Najdroższy dom we Wrocławiu. Można go kupić za blisko 13 mln zł. Oto wnętrza!

Polecamy

Jak naprawić migający ekran w laptopie? Zobacz, co może być przyczyną

Jak naprawić migający ekran w laptopie? Zobacz, co może być przyczyną

Zabójczy ból głowy. Częściej prowadzi do samobójstw! Odczuwasz go?

Zabójczy ból głowy. Częściej prowadzi do samobójstw! Odczuwasz go?

Kupujesz mieszkanie? Sprawdź, ile kosztuje notariusz. O tych opłatach łatwo zapomnieć

Kupujesz mieszkanie? Sprawdź, ile kosztuje notariusz. O tych opłatach łatwo zapomnieć