Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Star Starachowice wygrał z Klubem Sportowym Wiązownica 1:0 [ZDJĘCIA]

Star Starachowice wygrał z Klubem Sportowym Wiązownica 1:0 [ZDJĘCIA]

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: słusznie zostaliśmy pokonani wysoko

Tomasz Jasik: Kibice nas ponieśli. Jan Urban: słusznie zostaliśmy pokonani wysoko

Polecamy

MKS w finale Orlen Pucharu Polski! Lublinianki o trofeum zagrają z Zagłębiem

MKS w finale Orlen Pucharu Polski! Lublinianki o trofeum zagrają z Zagłębiem

Sabalenka ujawniła strategię na finał ze Świątek w Madrycie

Sabalenka ujawniła strategię na finał ze Świątek w Madrycie

Piłkarki nożne Górnika Łęczna grają w sobotę u siebie z Medykiem Konin

Piłkarki nożne Górnika Łęczna grają w sobotę u siebie z Medykiem Konin