– Oryginalny burger, belgijskie frytki, a może danie z dalekiej Tajlandii? Dania przygotowane przez prawdziwych pasjonatów kuchni znajdziecie na zlocie inaugurującym tegoroczny sezon foodtruckowy w Lublinie. 19-21 kwietnia to daty, które powinni zapisać w swoich kalendarzach wszyscy miłośnicy dobrego jedzenia – zachęcają organizatorzy.
Restauracje na kółkach przyciągają mieszkańców Lublina swoimi popisowymi daniami. Można wybierać wśród sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady. Organizatorzy zlotu zapraszają w ten sposób do rodzinnego świętowania wiosny na evencie z „FUTRAKAMI”.
– Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce – podkreślają.
Wstęp na wydarzenie jest wolny. Z oferty żarciowozów można skorzystać w sobotę (do godziny 21:00) i w niedzielę od 12:00 do 19:00.
- Ogród Botaniczny UMCS otwarty dla gości. Zwiedzających przywitały wiosenne kwiaty
- Pierwszy Lubelski Rowerowy Pchli Targ już za nami. Zobacz zdjęcia
- Prawdziwy raj dla "rośliniary"! Festiwal Roślin kolejny raz w Lublinie. Fotorelacja
- Wygrana żużlowców Motoru na inaugurację sezonu. Mimo gubionych punktów
- Czas siać w Muzeum Wsi Lubelskiej! Zobacz jak przodkowie uprawiali pola. Zdjęcia
- Ojciec będzie obecny przy cesarskim cięciu? W lubelskim szpitalu jest to możliwe
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?