Katarzyna Zawada
Wydawca/Redaktor, Dział Rozwoju OnlineStrefa Agro
803 materiały
Z zawodem dziennikarza jestem związana od ponad 10 lat. Specjalizuję się w branży agro, nie są mi obce tematy społeczne i sportowe. Do Polska Press trafiłam na stałe niecałe 3 lata temu.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Z moich tekstów dowiesz się m.in.:
o trwających naborach: https://strefaagro.pl/doplaty-bezposrednie-wciaz-mozna-wnioskowac-o-wsparcie-wraca-platnosc-dla-malych-gospodarstw-oto-stawka/ar/c8-18253001,
o zmianach w dopłatach: https://strefaagro.pl/doplaty-bezposrednie-2024-nabor-trwa-oto-najistotniejsze-zmiany-zobacz-liste-do-kiedy-mozna-skladac-wnioski/ar/c8-18381185,
jak i kiedy siać: https://strefaagro.pl/tych-drzew-nie-sadz-obok-jabloni-jablon-nie-polubi-sie-z-wisnia-sasiedztwo-ma-istotne-znaczenie-te-drzewa-owocowe-ze-soba/ar/c8-16342783,
kiedy iść na grzyby: https://strefaagro.pl/borowiki-i-maslaki-w-kwietniu-to-nie-zart-grzybiarze-donosza-ze-pojawily-sie-w-czesci-kraju-na-pelne-kosze-nie-ma-jednak-co/ar/c8-18474147,
kiedy łowić ryby: https://strefaagro.pl/wymiary-i-okresy-ochronne-ryb-w-niektorych-miejscach-sa-zwiekszone-zobacz-kiedy-nie-zlowisz-szczupaka-okonia-lub-suma/ar/c8-17818585,
ile kosztują podstawowe produkty rolne: https://strefaagro.pl/sezon-na-szparagi-na-rynku-sa-juz-dostepne-krajowe-peczki-ile-kosztuje-smak-wiosny-zobacz-jak-obierac-szparagi/ar/c8-18419171.
Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie: [email protected]
Świąteczne pierogi lub pyzy na obiad. Jakiej mąki użyć i jak je przygotować
Pierogi, knedle, śląskie, racuchy, pyzy, naleśniki. Czym byłaby kuchnia polska bez mąki? Wykorzystanie tego cennego produktu doskonale sprawdzi się przy wielu...
Skorupki jaj, mleko i drożdże. Co je łączy?
W naszych domach znajduje się wiele produktów, których zastosowanie może zaskoczyć. Mleko czy drożdże sprawdzą się nie tylko przy pieczeniu ciast. Z kolei...
Roślinne jajo na twardo? Szwajcarzy już je mają
Wygląda jak jajko, ale w smaku go nie przypomina. Szwajcarskie przedsiębiorstwo Migros wprowadziło do sprzedaży „V-Love the Boiled” – jaja na twardo...
Za co uwielbiamy mięso indycze? W USA ląduje dziś na stołach
Chude, lekkostrawne i sycące. Mięso z indyka ma wiele zalet. W ostatni czwartek miesiąca, 25 listopada, Amerykanie zjedzą je w ramach Święta Dziękczynienia....
Co na balkon a co do piwnicy? Przechowywanie warzyw i owoców zimą
Marchewki prosto z ogródka, jabłka z sadu i cebulka z działki mogą smakować dobrze nawet zimą. Na świeżość owoców i warzyw ma wpływ miejsce, w którym je...
Domowe sposoby na przeziębienie. Jesienne syropy pomogą na gorączkę i kaszel
Idealny sposób na przeziębienie i grypę? Tej jesieni postaw na domowe syropy. Nic tak nie podniesie odporności jak naturalne składniki. Drapie w gardle? Kręci w...
Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz sam!
Domowe wędliny pachnące wędzeniem, przyprawami i… naturą. Powraca trend na swojskie wyroby. Okres pandemii w niejednym z nas obudził kulinarne talenty, coraz...
Zwierzęta gospodarskie zimą. Jak zadbać o krowy, świnie i konie?
Wielkimi krokami zbliża się zima. Nocami już czuć przymrozki, niedługo niskie temperatury będą naszą codziennością. Dla rolników oznacza to mniej pracy, ale nie...
Kuchnia polska lżejsza niż 25 lat temu. Czego jemy więcej?
Na przestrzeni lat zmieniły się upodobania kulinarne Polaków. Z badania „Zwyczaje żywieniowe w Polsce. Co się zmieniło przez ostatnie 25 lat?”, przeprowadzonego...
Na świętego Marcina tylko gęsina? W Poznaniu królują jeszcze rogale
11 listopada to nie tylko obchody Święta Niepodległości, ale także dzień św. Marcina. Szczególnie świętują go poznaniacy, ale zdarza się, że w innych częściach...
Najpopularniejsze
CENEO.PL Makita DLM481Z kosiarka akumulatorowa 480mm Li-ion LXT 2x18V bez...