Tegoroczna edycja festiwalu ma biało-czerwone barwy bo wpisuje się w oficjalne obchody 100-lecia odzyskania niepodległości. Ma to być zarazem najbardziej radosna edycja.
Kulinarne święto wystartuje już w poniedziałek: na początek warsztaty kulinarne dla dzieci i wernisaż wystawy fotografii.
Ogółem przewidziano kilkadziesiąt wydarzeń. Na pewno warto wybrać się we wtorek do Trybunalskiej Cafe na pizzę z miodem. W środę wystartuje jarmark inspiracji na Starym Mieście.
Na czwartek przewidziana jest m.in. promocja kulinarnego przewodnika Waldemara Sulisza i koncert pieśni rekruckich.
W piątek koncertowo zrobi się na placu Po Farze, gdzie zagrają: RDZA i Lao Che. Turniej nalewek, pokazy kuchni armeńskiej i występy Katy Carr i Rapera Tadka to atrakcje soboty. Niedziela upłynie pod znakiem pszczół (pochód, pokaz mody i degustacje).
Całość zakończy koncert Mickiewicz-Stasiuk-Haydamaky.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?