Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Europejski Festiwal Smaku zaczyna się w poniedziałek i potrwa tydzień

Michał Dybaczewski
Małgorzata Genca
Warsztaty, wernisaże, targi, pokazy, koncerty i przede wszystkim ogromny jarmark kulinarny. To atrakcje 10. jubileuszowej edycji Europejskiego Festiwalu Smaku, który rozpoczyna się 3 września i potrwa tydzień.

Tegoroczna edycja festiwalu ma biało-czerwone barwy bo wpisuje się w oficjalne obchody 100-lecia odzyskania niepodległości. Ma to być zarazem najbardziej radosna edycja.

Kulinarne święto wystartuje już w poniedziałek: na początek warsztaty kulinarne dla dzieci i wernisaż wystawy fotografii.

Ogółem przewidziano kilkadziesiąt wydarzeń. Na pewno warto wybrać się we wtorek do Trybunalskiej Cafe na pizzę z miodem. W środę wystartuje jarmark inspiracji na Starym Mieście.

Na czwartek przewidziana jest m.in. promocja kulinarnego przewodnika Waldemara Sulisza i koncert pieśni rekruckich.

W piątek koncertowo zrobi się na placu Po Farze, gdzie zagrają: RDZA i Lao Che. Turniej nalewek, pokazy kuchni armeńskiej i występy Katy Carr i Rapera Tadka to atrakcje soboty. Niedziela upłynie pod znakiem pszczół (pochód, pokaz mody i degustacje).

Całość zakończy koncert Mickiewicz-Stasiuk-Haydamaky.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski