Marek Spuz vel Szpos jest absolwentem Wydziału Zarządzania i Podstaw Techniki Politechniki Lubelskiej. Skończył też studia podyplomowe z zakresu zarządzania w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie.
Pracował m.in. w Cukrowni "Krasnystaw" jako kierownik biura zarządu. Był dyrektorem zarządzającym cukrowni "Rejowiec". Ostatnio pełnił funkcję dyrektora departamentu aktywizacji zasobów Krajowej Spółki Cukrowej w Toruniu.
- To dla mnie duże wyróżnienie - zapewnia prezes Spuz vel Szpos.
"Pszczółka" w Lublinie jest producentem słodkich cukierków, a także karmelków z dodatkiem alkoholu. W przyszłym roku obchodzi 60. rocznicę założenia.
Codziennie rano najświeższe informacje z Lublina i okolic na Twoją skrzynkę mailową. Zapisz się do newslettera!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?