Gotuj z Kurierem: makaron ze świeżymi grzybami (WIDEO, ZDJĘCIA)
Tagliatelle z pesto
Składniki:
400 g makaronu tagliatelle
150 g pesto
300 g pomidorów suszonych
250 g sera radamer
4 ząbki czosnku
świeża bazylia i oregano
sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Do gotującej się, osolonej wody dodajemy 2 łyżki oleju i makaron. Makaron gotujemy al dente. W tym samym czasie należy drobno posiekać czosnek, a suszone pomidory pokroić w paski. Następnie, czosnek zeszklić na patelni na oliwie z pomidorów, po czym dodać pokrojone suszone pomidory. Składniki smażymy przez kilka minut. Później dodajemy pesto oraz szczyptę soli i pieprzu. Ponownie smażymy jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię i dodajemy starty na dużych oczkach ser. Na samym końcu dorzucamy posiekaną bazylię i oregano, cały czas mieszając. Smacznego!