Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gdy olej jest wlany zbyt szybko podczas kręcenia domowego...
fot. pl.123rf.com/ivandzyuba

Jak uratować przesoloną zupę, skwaśniały rosół, zwarzony majonez, przypalony obiad? Poznaj kuchenne sztuczki naszych babć

Jak uratować zwarzony majonez?

Gdy olej jest wlany zbyt szybko podczas kręcenia domowego majonezu, to może ulec rozwarstwieniu. Potocznie mówi się, że majonez się zwarzył. Aby uratować majonez trzeba wlać łyżkę gorącej wody i szybko ucierać. Jednak najprostszym sposobem jest ukręcenie nowego majonezu i dodawanie łyżka po łyżce do wcześniejszego sosu, aby połączyć.

Zobacz również

Prąd z białostockiej spalarni popłynie w miasto

Prąd z białostockiej spalarni popłynie w miasto

Świątek w Rzymie wpadła w szał smakowania włoskiej kuchni

Świątek w Rzymie wpadła w szał smakowania włoskiej kuchni

Polecamy

Spadli z ligi pierwszy raz w historii. „Kilka powodów, a głównym są finanse”

Spadli z ligi pierwszy raz w historii. „Kilka powodów, a głównym są finanse”

Wypłaty 14. emerytury będą niższe niż w ubiegłym roku?

Wypłaty 14. emerytury będą niższe niż w ubiegłym roku?

Ks. Józef Czemerajda – męczennik z Rożdżałowa

Ks. Józef Czemerajda – męczennik z Rożdżałowa