Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak uratować przesoloną zupę, skwaśniały rosół, zwarzony majonez, przypalony obiad? Poznaj kuchenne sztuczki naszych babć

Jak uratować skwaśniały rosół?

Do kwaśnej zupy warto dodać około pół łyżeczki sody oczyszczonej, która zniweluje kwaśny smak. Innym często zalecanym sposobem jest dolanie około pół szklanki wody i dodanie zahartowanej śmietany. Ten zabieg pozwoli złagodzić kwaśny smak.

Zobacz również

Konfederacja z Radomia idzie do Parlamentu Europejskiego. Znamy kandydatów [FOTO]

Konfederacja z Radomia idzie do Parlamentu Europejskiego. Znamy kandydatów [FOTO]

Nowa Rada Miasta Nowego Sącza ze „starym” prezydium, czyli bez przedstawiciela PiS

Nowa Rada Miasta Nowego Sącza ze „starym” prezydium, czyli bez przedstawiciela PiS

Polecamy

Wypłaty 14. emerytury będą niższe niż w ubiegłym roku?

Wypłaty 14. emerytury będą niższe niż w ubiegłym roku?

Jak naprawić migający ekran w laptopie? Zobacz, co może być przyczyną

Jak naprawić migający ekran w laptopie? Zobacz, co może być przyczyną

Bukiet ślubny w stylu boho to hit 2024. Najmodniejszy dodatek do sukni panny młodej

Bukiet ślubny w stylu boho to hit 2024. Najmodniejszy dodatek do sukni panny młodej