MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wywar na mięsie ze skórą będzie dość tłusty, dlatego, jeśli...
fot. GettyImages/from_my_point_of_view

Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół? Na kurze czy bażancie zachwyci smakiem. Tych błędów nie popełniaj przy gotowaniu. Oto przepisy gospodyń

Jakie mięso do rosołu?

Wywar na mięsie ze skórą będzie dość tłusty, dlatego, jeśli nie jesteśmy smakoszami takich dań, możemy ją wcześniej zdjąć. Znaczna część przepisów zakłada użycie kawałków mięsa z kośćmi, zawarty w nich szpik nadaje charakterystycznego posmaku. To, które konkretnie części ptactwa wybrać, jest dowolne. Można gotować zarówno na korpusach i szyjkach, jak i na skrzydłach, podudziach czy kurzych łapkach. Warto pamiętać, że mięso drobiowe można łączyć między sobą lub całkiem wymieszać je z wołowym.

Zobacz również

Oprawa kibiców Naprzodu Jędrzejów na meczu ze Starem Starachowice [ZDJĘCIA]

Oprawa kibiców Naprzodu Jędrzejów na meczu ze Starem Starachowice [ZDJĘCIA]

Litwinka dołączy do koszykarek AZS UMCS Lublin

Litwinka dołączy do koszykarek AZS UMCS Lublin

Polecamy

Marzy ci się egzotyka? Ten kierunek to w Polsce zupełna nowość

Marzy ci się egzotyka? Ten kierunek to w Polsce zupełna nowość

Pożary w lubelskich lasach. Co jest najczęstszą przyczyną?

Pożary w lubelskich lasach. Co jest najczęstszą przyczyną?

Polacy wkraczają do akcji! Dziś pierwszy mecz Biało-Czerwonych w Lidze Narodów

Polacy wkraczają do akcji! Dziś pierwszy mecz Biało-Czerwonych w Lidze Narodów