Podkreśla, że tajemnica jego smaku tkwi w tradycyjnych, naturalnych składnikach. - Masło, mąka i wiejskie jaja kurze to podstawa - mówi. Do tego dochodzą kawałki prawdziwej czekolady i żurawina moczona przez dwa miesiące w zalewie spirytusowej. W zależności od okazji, tort może mieć inny kolor. - Na przykład na wesela przyozdabiam go elementami wykonanymi z białej czekolady - wyjaśnia pani Renata. Przygotowanie wypieku łącznie z ozdobami trwa około dwóch dni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?