Piekarnia należąca do spółdzielni wyprodukowała "Chleb pełne żyto z żurawiną". - Nasz chleb produkowany jest na naturalnym zakwasie i żytniej mące - tłumaczy Winnicki. - Tym, co czyni nasz chleb wyjątkowym, jest dodatek miodu i suszonej żurawiny.
Chleb bierze udział w konkursie Wojewódzki Lider Smaku. - Prezentujemy go jako nowość w naszej piekarni, ponieważ produkujemy go dopiero od pół roku.
Piekarnia dziennie sprzedaje 50-70 sztuk chleba żurawinowego. - Cieszy się zainteresowaniem klientów, ponieważ jest smaczny, zdrowy, ma też dużo wartości odżywczych - mówi Winnicki. - Jego słodkawy smak sprawia, że wystarczy posmarować kromkę odrobiną masła i zwykła kolacja staje się wyśmienita.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?