- Cydr ten ma wyjątkowy smak. Z reguły do jego produkcji wykorzystuje się naturalny sok z różnych odmian jabłek. Po raz pierwszy, zdecydowaliśmy się na jeden gatunek jabłek, na lubelskie antonówki - mówił Artur Dubaj, główny technolog w Ambra S.A.
Podczas sobotniej imprezy amatorzy mogli dowiedzieć się jak wyprodukować cydr w warunkach domowych, a profesjonaliści wysłuchali wskazówek, które dotyczą produkcji przemysłowej. Wieczorem zaplanowano jeszcze koncerty muzyczne.
Codziennie rano najświeższe informacje z Lublina i okolic na Twoją skrzynkę mailową.
Zapisz się do newslettera!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?