Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!
Pochwiak wielkopochwowy w daniu na obiad
red
Nasz Inernauta, Piotrek, kupił w jednym z marketów danie pad thai. Trochę się zdziwił, gdy w składzie dania znalazł... pochwiaka wielkopochwowego. Jeść czy nie jeść?
Zdecydowanie jeść. Nic nam nie grozi, bo pochwiak wielkopochwowy albo inaczej pochwiak pochwiasty to po prostu gatunek jadalnych grzybów z rodziny łuskowcowatych. Grzyby te są hodowane w południowo-wschodniej Azji, a także na Dalekim Wschodzie i są przysmakiem kuchni tajskiej.
No to smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!