6 z 11
Poprzednie
Następne
Porzeczki. TOP 10 deserów z porzeczkami naszych Czytelników [PRZEPISY]
Brownie z czerwonymi porzeczkami Doroty Wójcickiej
Składniki
125 g miękkiego masła
1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki kakao
2 jajka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody szczypta soli
1/2 szklanki czerwonych porzeczek
Wykonanie
Do miski wyłożyć miękkie masło, dodać cukier, krótko zmiksować. Wsypać mąkę, kakao, całe jajka, proszek do pieczenia i sodę, jeszcze raz krótko zmiksować. Wyłożyć do blaszki o wymiarach , wyrównać. Na wierzch równomiernie wysypać czerwoną porzeczkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 25 minut.