Przepis na faworki - składniki:
- szklanka żółtek,
- 0,5 kg mąki,
- 50 ml spirytusu
- 10 dag masła
Przepis na faworki - przygotowanie:
Wymienione wcześniej składniki należy połączyć i wyrobić ciasto. Następnie przez ponad pół godziny na przemian bijemy je wałkiem i składamy
Gotowe ciasto cieniutko rozwałkowujemy, tniemy na pasy, w środku robimy nacięcie i przewlekamy przez nie koniec ciasta.
Faworki najlepiej smażyć na smalcu
Faworki. Szef kuchni Jakub Kasprzak zdradził przepis idealny. Jak zrobić różę z faworków? (x-news)
POLECAMY WASZEJ UWADZE:
Jesteśmy też w serwisie INSTAGRAM. Obserwuj nas!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?