Co poza tym? - Na suficie w pomieszczeniu socjalnym zakwitła pleśń, a w umywalkach nie było ciepłej wody. Pracownicy używali do produkcji pieczywa przeterminowanych produktów - informuje Irmina Nikiel, dyrektor lubelskiego sanepidu. - Sito metalowe było porozrywane, a łopaty wsadowe połamane , brudne i z ubytkami. Pracownicy piekarni nie posiadali też odpowiedniej dokumentacji lekarskiej.
Piekarnia została zamknięta, a jej właściciel ukarany 500-złotowym mandatem.
Codziennie rano najświeższe informacje z Lublina i okolic na Twoją skrzynkę mailową.
Zapisz się do newslettera!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?