Firma zacznie zarządzać stołówką od 1 kwietnia. Nie oznacza to jednak żadnych zwolnień i wszyscy pracownicy stołówki przejdą do "ProBono".
- Chcemy wprowadzić kilka zmian w funkcjonowaniu stołówki. Zmienimy m.in. menu, wystrój lokalu i wprowadzimy nowe udogodnienia dla studentów, m.in. ofertę abonamentową. Chcemy być dla nich na tyle atrakcyjni, aby woleli przyjść na śniadanie lub obiad do nas niż do jakiegoś zwykłego baru z szybkim jedzeniem - zapewnia Barbara Fatyga, szefowa kuchni Bractwa.
Stołówka KUL w nowej odsłonie ma być bardziej otwarta nie tylko dla żaków, ale i dla osób z zewnątrz. Gości ma kusić apetyczne menu, nowy wystrój i kącik kawiarniany w którym będzie można napić się dobrej kawy z ekspresu.
- Podobnie jak w przypadku dotychczasowej działalności kuchni Bractwa i naszego "Baru Mieszczańskiego", mamy zamiar przystępować do konkursów gastronomicznych i szkolić naszych nowych pracowników. Chcemy aby stołówka zyskała klasę restauracyjną, ale w taki sposób, aby nie odbiło się to na cenach poszczególnych dań - wyjaśnia Barbara Fatyga.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?