MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tradycyjny sernik na zimno z serków homogenizowanych. Obłędnie pyszne ciasto bez pieczenia. Wypróbuj najprostszy przepis na sernik na zimno

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Sernik na zimno to ciasto z czterech składników
Sernik na zimno to ciasto z czterech składników 123rf/sonymega/zdjęcie ilustracyjne
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych to szybkie ciasto bez pieczenia. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy czy herbaty. To najlepszy deser na ciepłe dni, kiedy nie mamy ochoty na pieczenie. Jest bardzo prosty do zrobienia i każdemu wychodzi. Wypróbuj nasz przepis na tradycyjny sernik na zimno z serków homogenizowanych.

W skrócie

Nie ma chyba prostszego przepisu na sernik bez pieczenia niż ten, który chcę ci dzisiaj zaproponować. To najprostszy do zrobienia tradycyjny sernik na zimno z serków homogenizowanych. Jest to szybkie ciasto z 4 składników. Spód przygotowujemy z biszkoptów. Żeby sernik stężał, dodajemy po prostu galaretki. Jeszcze tylko owoce z galaretką na wierzch i pyszny deser gotowy. Pamiętaj jednak, aby do galaretki nie dodawać ananasów czy kiwi, ponieważ wówczas nie stężeje. Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych smakuje naprawdę obłędnie. Używam do niego serków waniliowych oraz truskawkowych i dodają truskawkową galaretkę, dzięki czemu ciasto uzyskuje piękny kolor. Trzeba jednak przygotować go dzień wcześniej, ponieważ potrzebuje kilku godzin na stężenie. Ten wyśmienity deser będzie idealny do orzeźwiającej kawy na zimno.

Tradycyjny sernik na zimno z serków homogenizowanych – najlepszy przepis

Czas przygotowania: 30 minut + chłodzenie
Porcja: blacha 30x20 cm
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 1 kg serków homogenizowanych (waniliowych, truskawkowych),
  • 250 g okrągłych biszkoptów,
  • 2 galaretki truskawkowe,
  • 2 galaretki wiśniowe lub malinowe,
  • świeże maliny, porzeczki lub inne owoce.

Jak zrobić sernik z serków homogenizowanych?

  1. Galaretki truskawkowe przygotowałam według przepisu na opakowaniu i zostawiłam do ostygnięcia.
  2. Blachę wyłożyłam biszkoptami.
  3. Kiedy galaretki zaczęły tężeć, dodałam do nich serki homogenizowane, zmiksowałam i wylałam masę na biszkopty.
  4. Blachę włożyłam do lodówki na dwie godziny.
  5. W tym czasie przygotowałam malinowe galaretki i zostawiłam do ostudzenia.
  6. Wyjęłam sernik z lodówki, na wierzchu ułożyłam porzeczki i wylałam na niego tężęjące galaretki malinowe.
  7. Chłodziłam sernik w lodówce całą noc.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie.
ObserwujStronaKuchni.pl!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Tradycyjny sernik na zimno z serków homogenizowanych. Obłędnie pyszne ciasto bez pieczenia. Wypróbuj najprostszy przepis na sernik na zimno - Strona Kuchni

Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski