Uczestnicy pokazów mogli zobaczyć jak wygląda na żywo kopanie kartofli przy użyciu motyk i kopaczki konnej. W stodole w zagrodzie z Żabna zaprezentowane zostały tradycyjne narzędzia i pojemniki do ręcznego zbioru ziemniaków.
Z kolei, gospodynie z Woli Osowińskiej pokazały, jakie potrawy można przyrządzić z ziemniaków. Po owocnej pracy, można było spróbować świeżo pieczonych kartofli z ogniska w wąwozie.
Codziennie rano najświeższe informacje z Lublina i okolic na Twoją skrzynkę mailową.
Zapisz się do newslettera!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?