Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Anna Jośko, współorganizatorka Restaurant Week w Lubelskiem: Nasz festiwal to dwa tygodnie święta kultury restauracyjnej

AP
Rodowita Lublinianka, która na co dzień mieszka w Warszawie. Tam, kilka lat temu zaczęła pracę przy jednej z pierwszych edycji Restaurant Week. - Gdy festiwal w największych miastach Polski okazał się sukcesem, przyszłam do ówczesnego szefa i zaproponowałam, by zrobić to wydarzenie też w Lublinie. Zgodził się. Nie wiedziałam, że ten projekt lokalnie wypali. Ustaliliśmy sobie cele, jeśli przyjdzie minimum tysiąc osób, Restaurant Week zostanie w Lublinie na dłużej. Po podsumowaniu, okazało się, że mieliśmy tysiąc dwieście gości! A w kolejnej edycji już dwa razy tyle - opowiada Anna Jośko, współorganizatorka lubelskiej edycji Restaurant Week. Przez cztery lata, w Lublinie odbyło się siedem edycji tego festiwalu. Teraz trwa ósma.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski