- W moim woreczku wylądował chleb wiejski, obwarzanki Jana, boczek wędzony i piróg gryczany. Uwielbiam takie przy-smaki - przyznaje Maria Kaliniak-Malczarska.
Piekarnie nęciły zapachami, a sprzedawcy zapewniali mieszkańców o naturalności produktów. - Mamy tradycyjne pieczywo, wszystkie nasze chlebki robione są na zakwasie. Nie mamy fabryki i nasze przysmaki przygotowuje ręcznie kilka osób. W ofercie posiadamy też cebularze, robione według przedwojennej receptury - zachwala Artur Goławski, współwłaściciel piekarni "Kuźmiuk"
Nasze serwisy:
Serwis gospodarczy - Wybierz Lublin
Serwis turystyczny - Perły i Perełki Lubelszczyzny
Serwis dla fanów spottingu i lotnictwa - Samoloty nad Lubelszczyzną
Miasto widziane z samolotu - Lublin z lotu ptaka
Nasze filmy - Puls Polski
Codziennie rano najświeższe informacje z Lublina i okolic na Twoją skrzynkę mailową.
Zapisz się do newslettera!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?