Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Międzynarodowy instytut docenił smak lubelskich produktów

Piotr Nowak
Piotr Nowak
Jacek Babicz/archiwum
Najlepsi szefowie kuchni i sommelierzy, zrzeszeni w międzynarodowym instytucie International Taste & Quality Institute, ocenili żywność i napoje z całego świata. W grupie kilkuset produktów wyróżnionych nagrodą Superior Taste Award są lubelska Perła Chmielowa i Cisowianka Perlage.

- Jesteśmy dumni z tej nagrody. Perła Chmielowa to ulubiona marka naszych konsumentów. Tym bardziej jest nam niezmiernie miło, że jest doceniana również przez ekspertów - nie tylko w Polsce, ale także na świecie - mówi Andrzej Rutkowski, dyrektor generalny Perła – Browary Lubelskie S.A.

Perła Chmielowa została wyróżniona w kategorii Piwo Dolnej Fermentacji – Pils. Sędziowie, oceniając produkt metodą ślepych testów, degustowali produkt i przyznali mu dwie gwiazdki. Oznacza to, że uznali go za wyrób „Wybitny”.

Browary Lubelskie to niejedyna firma z regionu doceniona przez instytut. Dwie gwiazdki otrzymała także produkowana przez ZL Nałęczów Zdrój Cisowianka Perlage.

Woda musująca w błękitnych butelkach to propozycja dla dobrych restauracji oraz jako dodatek do wytrawnych potraw. Wodę Perlage można dostać w wielu krajach świata – od USA i Panamy, przez kraje europejskie aż po odległą Koreę Południową i Japonię.

Nagrody przyznaje International Taste & Quality Institute. Organizacja zajmuje się ocenianiem, nagradzaniem i promowaniem najlepszej żywności i napojów z całego świata. Mający siedzibę w Brukseli Instytut iTQi przyznaje swoje nagrody od 2005 r.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski