PERŁY - nagrody dla najlepszych produktów tradycyjnych - otrzymały: golasy z kaszy gryczanej z serem (Koło Aktywnych Kobiet z Łobaczewa Małego), chleb żytni wygnanowski (Barbara Krzyszczak FPHU „Pola-Zagroda Piekarza” ze Stasina), konfitura z owoców róży (Jolanta Mazurkiewicz, „Manufaktura Różana” z Końskowoli), szarytka w marynacie (Janina Bańka z Kraśnika) i masło Extra (Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Opolu Lubelskim). „Klucz do Polskiej Spiżarni”, nagroda za promocję produktów regionalnych, trafił do Anny Augustyniak, Sekretarz Województwa Lubelskiego.
Tomasz Makowski
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?