Dobra Kuchnia rzeczywiście ma się czym pochwalić. Pierogi wiejskie z kaszą i miętą, tradycyjna potrawa kuchni lubelskiej, to naprawdę niebo w gębie.
Rolada z pstrąga, drugie prezentowane przez Dobrą Kuchnię danie, świetnie się sprawdzi jako przekąska na eleganckich przyjęciach. - Jest wyjątkowa, ponieważ zrobiona z delikatnego mięsa z pstrąga, doprawiona rodzynkami - tłumaczą kucharze. - Każdy, kto raz spróbuje potrawy, nie zapomni jej smaku.
Dobra Kuchnia św. Brata Alberta bierze udział w konkursie Wojewódzki Lider Smaku. Spośród zgłoszonych dań kapituła wybierze najlepsze pod względem jakości i walorów smakowych. Dla Dobrej Kuchni konkurs jest szansą na wypromowanie potraw, wyróżnienie się wśród konkurencji.
- Może dzięki temu zdobędziemy środki na przygotowanie ciepłych posiłków dla ubogich - mówi Wojciech Bylicki, prezes Bractwa Miłosierdzia im. św. Brata Alberta.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?