Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Plebiscyt na Lidera Smaku: Pyszne dania Dobrej Kuchni

BW
Małgorzata Genca
- Potrzebujących jest coraz więcej, natomiast liczba darczyńców maleje - mówią pracownicy Dobrej Kuchni św. Brata Alberta. - Dlatego chcemy pokazać, że potrafimy gotować bardzo dobre dania. Chcielibyśmy je sprzedawać, a dochód przeznaczać na kupienie składników na potrawy dla ubogich.

Dobra Kuchnia rzeczywiście ma się czym pochwalić. Pierogi wiejskie z kaszą i miętą, tradycyjna potrawa kuchni lubelskiej, to naprawdę niebo w gębie.

Rolada z pstrąga, drugie prezentowane przez Dobrą Kuchnię danie, świetnie się sprawdzi jako przekąska na eleganckich przyjęciach. - Jest wyjątkowa, ponieważ zrobiona z delikatnego mięsa z pstrąga, doprawiona rodzynkami - tłumaczą kucharze. - Każdy, kto raz spróbuje potrawy, nie zapomni jej smaku.

Dobra Kuchnia św. Brata Alberta bierze udział w konkursie Wojewódzki Lider Smaku. Spośród zgłoszonych dań kapituła wybierze najlepsze pod względem jakości i walorów smakowych. Dla Dobrej Kuchni konkurs jest szansą na wypromowanie potraw, wyróżnienie się wśród konkurencji.

- Może dzięki temu zdobędziemy środki na przygotowanie ciepłych posiłków dla ubogich - mówi Wojciech Bylicki, prezes Bractwa Miłosierdzia im. św. Brata Alberta.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski