18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Barszcz czerwony...
fot. archiwum

Potrawy na wigilię: Sprawdź nasze przepisy na pyszne dania świąteczne

Barszcz czerwony
Składniki
2-3 kg buraków
2-3 litry wody
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka liści laurowych
cukier do smaku
2 łyżki octu winnego
2 ząbki czosnku
włoszczyzna - 2 marchewki, 2 pietruszki, pół selera
duża garść suszonych grzybów

Przygotowanie
Grzyby moczymy całą noc, a następnego dnia gotujemy przez 20 min. Buraki obieramy, kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka buraki, włoszczyznę, przyprawy, czosnek, dodajemy ocet i zalewamy wodą. Przez godzinę gotujemy. Następnie wyjmujemy buraki i włoszczyznę i dodajemy wodę z grzybów. Ale najpierw sprawdźmy, czy nie jest gorzka. Wsypujemy trochę soli i cukru do smaku. Można dodać dwie łyżki koncentratu buraczanego.

Zobacz również

Mathys Rondel triumfował w Orlen Wyścigu Narodów

Mathys Rondel triumfował w Orlen Wyścigu Narodów

Trzecia liga. Piłkarze Lechii Tomaszów trafili szóstkę w Białobrzegach

Trzecia liga. Piłkarze Lechii Tomaszów trafili szóstkę w Białobrzegach

Polecamy

Wyjazdowy remis Wisły z GKS. Puławianie dalej walczą o utrzymanie

Wyjazdowy remis Wisły z GKS. Puławianie dalej walczą o utrzymanie

W sobotę 70. ORLEN Memoriale Janusza Kusocińskiego

W sobotę 70. ORLEN Memoriale Janusza Kusocińskiego

Motor wygrywa w Rzeszowie i baraże ma na wyciągnięcie ręki

Motor wygrywa w Rzeszowie i baraże ma na wyciągnięcie ręki