- Będziemy tam ważyć 6 gatunków piwa, zarówno dolnej jak i górnej fermentacji - zapowiada Jerzy Becz, prezes spółki QLT Restaurant&Bar, właściciel Bierhalle. Nie zabraknie takich gatunków jak pszeniczne, pils, marcowe, alt, dunkel, koźlak oraz produktów sezonowych.
- Na trzech poziomach będzie ponad 800 m kw powierzchni. W piwnicy stanie 12 zbiorników leżakowych na piwo po 2000 litrów każdy i 4 zbiorniki fermentacyjne. Będą częściowo widoczne, bo na parterze zaplanowana jest szklana podłoga – tłumaczy Jerzy Becz.
Podobne lokale znajdują się w Warszawie, Łodzi, Katowicach i Wrocławiu. Oferują nie tylko napoje, ale też typowo piwne przysmaki jak golonka i żeberka.
W tej chwili w budynku na skrzyżowaniu ul. Narutowicza z Wróblewskiego trwa budowa. Urządzenia do warzenia przyjadą z Monachium w lutym. Otwarcie restauracji Bierhalle właściciel planuje na wiosnę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?