Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

W piwnicy pod Czarcią Łapą powstanie bar z przekąskami

Witold Michalak
Bar z przekąskami pod Czarcią Łapą
Bar z przekąskami pod Czarcią Łapą Małgorzata Genca
Jeszcze w tym roku w piwnicy pod Czarcią Łapą zostanie otwarte bistro ze świeżymi przekąskami.

To nie będzie lokal z gatunku tych, które serwują wódkę i piwo z byle jakim jedzeniem. Zależy nam na klientach, którzy cenią dobrą kuchnię i lubią cieszyć się nią pijąc wino - zapowiada Filip Lewak, menadżer restauracji Czarcia Łapa.

Lokal będzie miał siedzibę na jednym z pięter w piwnicy znajdującej się pod restauracją i ma zajmować powierzchnię około 100 metrów kwadratowych. Bistro będzie nawiązywało wystrojem, klimatem i ofertą do lokali znanych z Włoch i Francji.

- Nie wiemy jeszcze jaką lokal będzie miał nazwę - przyznaje Filip Lewak.

Wiadomo za to, że właściciel chce, aby bistro nie odstraszało gości wysokimi cenami. Ma być tanio i smacznie. Produkty tam serwowane będą powstawać w kuchni Czarciej Łapy.

Szefowie lokalu zapowiadają, że będą przygotowywać dla gości kulinarne niespodzianki. Bistro będzie serwować menu sezonowe, zmieniające się wraz z upływem pór roku.

Obecnie w piwnicy pod Czarcią Łapą trwają prace remontowe, trwa czyszczenie cegieł, wszędzie jest pełno pyłu i kurzu. Filip Lewak zapowiada jednak, że w tym roku bistro przyjmie pierwszych gości.

Możesz wiedzieć więcej! Kliknij i zarejestruj się: www.kurierlubelski.pl/piano

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski