Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

#FoodSoundsGood! Startują rezerwacje na wiosenny Restaurant Week

Patronat Kuriera
materiały organizatora
Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach – Restaurant Week (Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach) powraca pod hasłem #FoodSoundsGood! Od 22 marca trzy koncertowe kompozycje i głośny cocktail dostępne będą w festiwalowej cenie 69zł w prawie 400 najlepszych restauracjach w Polsce.

Usłysz smak!

Czy wiesz, że to, co słyszymy, odgrywa niebagatelną rolę w tym, jak odczuwamy smak? Chrupanie, przeżuwanie, krojenie, siekanie, ale również dźwięki gwarnej restauracji, stukot talerzy czy kieliszków uczestniczą w tworzeniu polisensorycznego doświadczenia i doznawania smaków, a także pobudzają nasz apetyt! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska, wysokozasięgowa kampania #FoodSoundsGood, która będzie mocno zachęcać Gości do odkrywania dźwięków kuchni i wsłuchiwania się w gwar pełnych restauracji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji Restaurant Week, jednego z największych Festiwalu kulinarnego w Polsce i w Europie.

Rezerwacje dźwiękowych doświadczeń smakowych startują TUTAJ.

- Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodFeelsGood – 121,000 Gości; #FoodLooksGood – 135,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach jest brzmienie jedzenia! To będzie najbardziej „muzyczna” edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach w Polsce i wybierać spośród ponad 2500 harmonijnych kompozycji – zaznacza Marcin Wawrzeń, Country Manager. Warto wsłuchać się w smakowe nuty i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na Festiwalu w prawie 400 podziwianych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

Smakuj uchem w najlepszych restauracjach!

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu. Swoje popisowe menu przygotuje blisko 400 restauracji – wśród nich lubelskie Sueno, Perłowa czy Hotel Wieniawski.

Co znajdzie się w menu?

Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów, a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online – marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum. A wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.

Dzięki współpracy z Visa Goście Festiwalu będą mogli skorzystać z rabatu na rezerwację za pośrednictwem programu Visa Benefit. Visa, jeden ze światowych liderów płatności cyfrowych, wesprze także Festiwal w dotarciu do nowych Gości i przedstawiania publiczności szerzej polskiej autorskiej sceny restauracyjnej.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Start sprzedaży: 9 lutego 2023
Termin Festiwalu: 22 marca – 30 kwietnia 2023

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ciasto ucierane z wiśniami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski