Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kandydat do tytułu Wojewódzkiego Lidera Smaku: Sum z Marzanny

BW
BW
Sum w sosie ogórkowym jest specjalnością Siedliska Folkloru "Marzanna". Przepis na to danie doskonale zna kucharz Maria Pietraszek, która je przygotowuje. - Bardzo liczą się składniki, proporcje i sposób przygotowania potrawy - mówi. - Smak suma ma być wzbogacony aromatem ogóreczków i wina.

Sum bierze udział w konkursie Wojewódzki Lider Smaku. Restauracja do konkursu wystawiła też żurek niedrzwicki. - To danie od dawna jest zadomowione w polskiej kuchni - mówi Władysław Boruch z P.P.H.U. "Borpol". - My gotujemy je w tradycyjny sposób, ale jego smak jest wyjątkowy.
Siedlisko Folkloru "Marzanna", które ma siedzibę w Niedrzwicy Kościelnej, jest dumne ze swoich potraw, ale też z samej restauracji. - Odbywają się tu niezapomniane wesela i imprezy - przekonuje Boruch.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski