MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wiosenna edycja Restaurant Week w Pizza Lover. Zdjęcia oraz opis dań

Patronat medialny
Wiosenna edycja Restaurant Week trwa w najlepsze. Tym razem autorskiego menu mieliśmy okazję spróbować w restauracji Pizza Lover.

Restaurant Week Lublin

Restaurant Week jest największym i jednym z najpopularniejszych wydarzeń kulinarnych w Polsce. Festiwal odbywa się od 2014 roku, a jego ideą jest promowanie lokalnych restauracji. Hasło tej edycji to #FoodNewsGoodNews i ma zachęcać gości do odkrywania kulinarnych sensacji.

W ramach festiwalu goście mają okazję spróbować specjalnego, trzydaniowego menu składającego się z przystawki, dania głównego i deseru. Szefowie kuchni przygotowują na tę okazję swoje popisowe autorskie potrawy, które na co dzień nie jest dostępne w lokalach.

Tym razem z wizytą wybraliśmy się do restauracji Pizza Lover przy ul. Nowy Świat 40b w Lublinie. Lokal festiwalowe menu oferuje w dwóch wersjach - wegetariańskiej oraz mięsnej? Co można znaleźć na talerzach?

Menu A

  • Przystawka:

Krem z pomidorów z dodatkiem mascarpone i autorskimi bułeczkami.

  • Danie główne:

Kanapka z grillowaną ośmiornicą z sosem chimichurri, czerwoną cebulą, świeżym ogórkiem, kolendrą.

  • Deser:

Sycylijskie rurki z pistacjami i ricottą

Menu B

  • Przystawka:

Bruschetta z musem z mortadeli z dodatkiem pistacji.

  • Danie główne:

Stek z polędwicy wołowej z pistacjami i pieczonymi batatami.

  • Deser:

Sernik mascarpone z ricottą z masłem pistacjowym.

- Pistacja jest tradycyjnym składnikiem wielu włoskich dań, szczególnie w regionach południowych Włoch, takich jak Sycylia. Inspiracja do stworzenia pistacjowego menu we włoskiej restauracji wynika z chęci eksperymentowania z tradycyjnymi smakami, dostarczając gościom nowych doznań kulinarnych oraz podkreślając kreatywność kuchni włoskiej. Dodatkowo, pistacja jest bogata w smak i teksturę, co czyni ją atrakcyjnym składnikiem do różnorodnych potraw, od przystawek po desery - podkreśla właściciel restauracji.

- Kanapka z ośmiornica i z sosem z zielonych ziół jest przedsmakiem nowego kanapkowego menu, które niedługo na stałe wprowadzimy do naszego menu zaś stek z polędwicy jest czymś co z pewnością przyciąga gości na nasz festiwalowy debiut - zapowiada właściciel Pizza Lover.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak kupić dobry miód? 7 kroków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski