Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nowy hotel powstaje przy al. Solidarności. Wiemy jaki będzie wystrój jego wnętrza

Piotr Nowak
Piotr Nowak
Hotel ibis Styles ma się wyróżniać klimatycznym wnętrzem inspirowanym legendami Lublina
Hotel ibis Styles ma się wyróżniać klimatycznym wnętrzem inspirowanym legendami Lublina ibis styles/wizualizacja
Korona drzewa w hotelowym lobby, wykładzina podłogowa wzorowana na planie miasta z 1875 r. i motywy inspirowane lokalnymi legendami znajdziemy w hotelu ibis Styles Stare Miasto w Lublinie. Budowa obiektu jeszcze trwa, ale inwestor zdecydował się pokazać wizualizacje.

Nowy hotel w Lublinie ma się wyróżniać klimatycznym wnętrzem inspirowanym legendami Lublina. Wchodząc do środka goście mają odczuć magiczną moc miejskich opowieści.

„Tylko u nas znajdziecie nawiązania do miejskich legend, zarówno we wnętrzach, jak i w restauracyjnym menu” – czytamy na facebookowym profilu inwestycji.

Hotel i restauracja Legendy Miasta powstają przy al. Solidarności 7. Obiekt dysponować będzie 114 pokojami, ośmioma salami konferencyjnymi, restauracją Legendy Miasta oraz parkingiem dla gości.

Zobacz też: Quiz o hotelach. Jest ich w Lublinie naprawdę sporo

Szefem kuchni nowej restauracji będzie Łukasz Oroń. W menu goście odnajdą regionalne produkty i smaki charakterystyczne dla Lubelszczyzny.

Zaplecze konferencyjne umożliwi organizację konferencji i spotkania biznesowego nawet dla 350 osób.

Otwarcie planowane jest na jesień.

Chińskie Specjały„Gościć jak w Polsce, karmić jak w Chinach” – to motto przyświeca właścicielom Chińskich Specjałów. Restauracja przy ul. Peowiaków otwarta jest od tygodnia. Wielbiciele orientalnych smaków znajdą tu dania mięsne i wegańskie. M.in. baraninę z marynowanym czosnkiem, smażone pierożki won-ton z wieprzowiną, kalmary w tempurze i karpia w potrawce syczuańskiej na ostro. Odstępstwem od chińskiego menu są sajgonki, czyli specjalność kuchni wietnamskiej. - Wszystko robione jest na miejscu. Wyjątkiem są pierożki, które przyjeżdżają do nas z Warszawy, ale wyrabia je chińska kucharka - mówi Kamila Górna, menadżer restauracji.- Charakteryzują nas wyraziste smaki, ostra kuchnia z prowincji Syczuan – przyznaje Kamila Górna.Wśród przypraw króluje kumin i pieprz syczuański. Najpopularniejszym dodatkiem jest czosnek i marynowane dodatki.Kuchnię prowadzą Baoli Yang i Mingbo Yu. Kucharze pochodzą z Chin, ale od 11 lat mieszkają w Polsce. W dwupiętrowym lokalu znajduje się ok. 85 miejsc siedzących. Ozdobą restauracji jest zajmujący pół ściany obraz przedstawiający Wielki Mur.

Orientalnie i na ostro lub słodko i z czekoladą. Oto czym ku...

POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kurierlubelski.pl Kurier Lubelski