MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Francuski deser clafoutis to czereśnie zapiekane pod jajkami...
fot. pixabay.com/katiklinski

Tradycyjny kogel mogel na deser. Oto przepis na rarytas z czasów PRL-u. Jeden składnik zamieniał go w luksusowy przysmak

Claufotis, czyli owoce pod koglem-moglem

Francuski deser clafoutis to czereśnie zapiekane pod jajkami ubitymi z cukrem. Zachęcamy do eksperymentowania z tym przepisem i zrobienia np.: truskawek z koglem-moglem.

Zobacz również

Bieg w Jurczycach z edukacją o bezpiecznych wakacjach

Bieg w Jurczycach z edukacją o bezpiecznych wakacjach

W Lublinie odbył się Dzień Cebularza. Mieszkańcy zajadali się regionalnym wypiekiem

W Lublinie odbył się Dzień Cebularza. Mieszkańcy zajadali się regionalnym wypiekiem

Polecamy

Do pierwszego meczu Motoru Lublin w PKO BP Ekstraklasie został mniej niż miesiąc

Do pierwszego meczu Motoru Lublin w PKO BP Ekstraklasie został mniej niż miesiąc

Wydział Prawa KUL wśród najlepszych w Polsce

Wydział Prawa KUL wśród najlepszych w Polsce

Przewoźnicy protestowali w woj. lubelskim. Kierowcy muszą liczyć się z utrudnieniami

Przewoźnicy protestowali w woj. lubelskim. Kierowcy muszą liczyć się z utrudnieniami